TET-jakso Fastroilla – ohjelmointialaan tutustumassa

- Kirjoittanut Anna-Maria Ikonen, TET-harjoittelija

Löysin Fastroin opinto-ohjaajani avulla, hän tunsi yrityksen työntekijän ja sain hänen kautta puhelinnumeron. Olen siis yhdeksännellä luokalla ja ohjelmointi kiinnostaa minua, joten yritys kuulosti minulle sopivalta paikalta oppia ohjelmointialasta. Suunnittelenkin, että menen opiskelemaan itseni datanomiksi. Soitin Fastroin henkilöstöpääällikölle, Kristiinalle ja sovin Kristiinan kanssa tulevani tänne tet-viikoksi kiertämään erilaisissa tiimeissä, jotta saisin nähdä yrityksen eri osastoja ja ammatteja.

TET-viikolla oli paljon tekemistä

Ensimmäisenä päivänä olin Kristiinan kanssa ja kiersimme paikat ympäri sekä tapasin suurimman osan työntekijöistä. Loppupäivä menikin Kristiinan kertoessa yrityksen asioista, jotta saisin käsitystä siitä, minne olin tullut viikoksi.

Loppuviikon pyörin joka päivä aina eri tiimissä. Tiistaina minulla oli markkinointi, jossa Johanna kertoi minulle paljon uutta tietoa firman markkinoinnista. Tein myös pieniä työtehtäviä päivän aikana.

Keskiviikkona minulla oli vuorossa IT-puoli, tämä alkoi jo olla lähellä minun tulevaa opiskeluvalintaani koskevaa työtä. Sainkin kuulla todella mielenkiintoisia asioita opiskeluun ja työhön liittyen. Sain myös asentaa tietokoneeseen käyttöjärjestelmän sekä esim. tyhjentää ja suojata kovalevyjä.

Torstaina kuljin uuden HILKKA-järjestelmän tiimin mukana kuuntelin mm. asiakastarinan tekemistä. Sen jälkeen tein Mikon kanssa prototyypin chat-näkymästä ja viestien lukemisesta. Samalla sain kuulla design-osiosta sovelluksen osien kehityksessä.

Viimeisenä päivänä olin €-tiimin kanssa eli tähän tiimiin kuuluu mm. laskutus- ja työvuorosuunnittelun ominaisuuksien suunnittelua ja ohjelmointia. Sain katsoa ja kokeilla ohjelmointia avustuksen kanssa ja kuulla miten ohjelmistot toimivat.

Mukava TET-paikka

TET-paikkana Fastroi oli todella mukava, tulisin mielelläni uudestaan. Täällä sain kuulla paljon kiinnostavia asioita mitä en entuudestaan tiennyt. Täällä oli myös tekemistä, eli tylsää päivää ei tullut. Omasta mielestäni todella onnistunut viikko ja tosi hyvä kokemus.

Kategoriat: Fastikset