Pinnat kireällä

- Kirjoittanut Kirsi Wetterstrand, projektipäällikkö

”Mä oon fiiliksissä, fiileis – fiileis – fiileis mä oon fiiliksissä, fiileis – fiileis – fiileis enkä voi sille mitään, käännän volumee lisää-ää-ää turn up (turn up) – turn up (turn up) ja nostan kädet taivaalle” Cheekin kappaleen soidessa mielessäni poljen Pyhäselän rantamaisemissa töistä kotiin. Työasiat pyyhkiytyy samantien mielestä. Myös työpäivän aloitukseen tulee uutta potkua, kun polkee raikkaassa ulkoilmassa ja työvire nousee kuin itsestään huippuunsa.

Järjestimme Fastroilla jo perinteeksi muodostuneen pyöräilyhaasteen. Henkilöstön kilometritavoiteena oli pyöräillä 5000 km toukokuun aikana. Samalla osallistuimme valtakunnalliseen kilometrikisaan 01.05.2018 – 22.09.2018. Aiheen innoittamana järjestimme lisäksi yhteisen koko henkilöstön pyöräilytapahtuman. Reitti vaihtoehtoja meillä oli kolme: 24 km ja 49 km pituiset pääosin asfalttitietä kulkevat reitit sekä 47 km pituinen maastoreitti, josta 50% maastossa ja 50% tietä pitkin.

Paljon iloa pyöräilystä

Halusimme aktivoida haasteella henkilöstöä liikkumaan ja sitä kautta lisäämään työhyvinvointia. Työssä jaksaminen vaikeutuu koko ajan eikä ole yhtä ja oikeaa tapaa työhyvinvoinnin parantamiseen. Pyöräileminen kuulostaa helpolta, mukavalta ja matalan kynnyksen lajilta. Autoiluun verrattuna pyörän kanssa ei tarvitse miettiä pysäköintipaikkaa eikä liikenneruuhkia. Se on myös ekologinen vaihtoehto, koska pyöräilystä ei synny ympäristösaasteita tai -meluja. Pyöräilyllä on positiiviset terveysvaikutukset; se parantaa työkykyä, lievittää stressiä, edistää terveyttä ja pitää yllä kuntoa. Säännöllisellä pyöräilyllä voidaan vähentää sairauspoissaoloja ja vaikuttaa myönteisesti myös yrityksen imagoon.

Haasteesta seurasi omalla kohdallani paljon hyvää; se “pakotti” minut aloittamaan pyöräilykauden jo toukokuussa. Sisäinen kilpailija viettini heräsi ja halusin kerätä kilometrejä myös vapaa-ajallani. Kun pyöräili päivän aikana työmatkat, illalla ei välttämättä tarvinnut enää käydä lenkillä ja aikaa jäi perheelle.

Tavoite ylittyi

Pyöräilyhaasteen tulos ylitti odotukset; saavutimme tavoitteen 5000 km reilusti, sillä poljimme toukokuun aikana yli 6800 km! Tätä on tiimityöskentely parhaimmillaan; jokainen antaa kaikkensa yhteisen tavoitteen saavuttamiseen. Toivottavasti innostus ei jäänyt tähän ja edes jotakuta puri pyöräilykärpänen pysyvästi.

p.s. Ei kannata huolestua, jos satula on vähän vinossa, pinna on kireällä tai jos ottaa pumpusta.

 

Kategoriat: Yritys