Onhan teillä jo käytössä sähköinen resepti?

- Kirjoittanut Tuija Hatakka, tuotepäällikkö

Muistathan, että vuoden 2017 alusta kaikki lääkemääräykset on laadittava sähköisesti. Paperi- ja puhelinreseptejä saa tämän jälkeen käyttää vain poikkeustilanteissa. Lisätietoa sähköisestä lääkemääräyksestä löydät Kanta-palvelujen verkkosivuilta.

Mikäli lääkämääräyksiänne ei hoideta vielä sähköisesti, onnistuu HILKKA eReseptin tilaus myyntimme kautta. eResepti-osio on toteutettu itsenäisenä moduulina ja se voidaan sujuvasti ottaa käyttöön ilman raskasta käyttöönottoprosessia.
HILKKA eReseptiä voidaan käyttää kaikissa HILKKA-ympäristöissä ja se tuo huomattavan lisäarvon mm. asiakkaan kokonaislääkityksen seurantaan: esim. Reseptikeskuksesta haetut lääkitystiedot näkyvät ja päivittyvät myös HILKKA:n perinteisten lääkitysnäkymien kautta.

HILKKA:n eResepti sisältää seuraavat toiminnot:

 • Lääkemääräysten hakeminen
 • Lääkemääräyksen tekeminen ja allekirjoittaminen
 • Lääkemääräyksen korjaaminen ja allekirjoittaminen
 • Lääkemääräyksen mitätöinti ja allekirjoittaminen
 • Lääkemääräyksen lukituksen purku ja allekirjoittaminen
 • Lääkemääräyksen uusiminen ja uusimispyynnön käsittely
 • Tulosteet:
 1. Yhteenveto lääkemääräyksistä
 2. Potilasohje
 3. Yhteenveto lääkemääräyksistä ulkomaanmatkalle
 4. Potilasohje ulkomaan ostolle

Tietoturvallinen HILKKA eResepti

eReseptin käyttöönoton yhteydessä HILKKA tarkistaa jokaisen terveydenhuollon ammattihenkilön ammattioikeudet Valviran Terhikki-rekisteristä. Käyttöympäristö ja sanomien välityspalvelu on suojattu alan uusimmilla tekniikoilla mm. Cisco NGIPS ja Entrust Identity Guard. HILKKA eReseptin SaaS-palveluiden käyttöpalvelut toimittaa Javerdel Oy. HILKKA:n eResepti -osio mahdollistaa myös yksityisen ammatinharjoittajien toiminnan HILKKA:n sisällä. eReseptiosio mahdollistaa omien lääkemääräysten (apteekissa valmistettava tai lääketietokannan ulkopuolinen valmiste) ylläpidon ja lisäämisen HILKKA:n ylläpidon kautta.

Kategoriat: HILKKA