Hokkuspokkustemppuja ja arkisia asioita

- Kirjoittanut Pia Kauma, vientijohtaja

Helsingin Sanomat¹ uutisoi äskettäin ”Vuosaaren taikatempusta” eli ihmeestä, joka saatiin aikaan kun kotihoidossa organisoitiin henkilöstön työaikoja uusiksi. Työvuoroja muutettiin siten, että ruuhka-ajoilta poistettiin kaikki sellainen, mikä ei ollut aivan välttämätöntä. Esimerkiksi ulkoilut ja kaupassakäynnit siirrettiin iltapäiville. Ruuhkaisimpina aikoina aamuisin kello 8-10 ja iltaisin kello 20-22 huolehdittiin vain lääkkeiden jaot sekä ihmiset sängystä ylös ja niihin takaisin.

Samaan aikaan tehtiin muutoksia työvuoroihin sekä lisättiin neljä ihmistä ”reserviporukkaan”.  Työpäivät pitenivät yhdeksäntuntisiksi, mutta nyt niitä pystyi tekemään vain neljä peräkkäin. Vapaapäiviä sai vastaavasti aina vähintään kaksi peräkkäin.  Kun aamuvuorolainen teki töitä pidempään ja iltavuorolainen aloitti aiemmin, oli auttavia käsiä käytössä iltapäivisin yhtä aikaa enemmän. Viikonlopputöiden määrästä aiheutui lisäkustannuksia, mutta ne kompensoituivat sillä, että sairauspoissaolot vähenivät. Hoitajat itse kommentoivat muutosta siten, että ”nyt on aikaa itselle, aikaa asiakkaalle ja aikaa työlle”. Työhyvinvointikin parani samanaikaisesti.

Jatkuva kiire ja stressi haltuun suunnittelulla

Vuosaaren tilanne ennen hokkuspokkustemppua kuulostaa hyvin tyypilliseltä missä tahansa päin Suomea. Kotihoitajien työ on raskasta nostelua, jossa tuki- ja liikuntaelimet joutuvat lujille. Jatkuva kiire pitää yllä hoitajien riittämättömyyden tunnetta ja stressiä, josta ei aina ehdi vapaa-aikanakaan palautumaan kunnolla.  Työn organisoijille päänvaivaa taas aiheutuu siitä, että keskellä päivää täytyy löytää lennossa poissaolijoille sijaiset. Uusien ihmisten perehdyttäminenkin vie aikaa.

Fastroin HILKKA-toiminnanohjausjärjestelmä on vastaus moneen ongelmaan. Sillä voi suunnitella hoitajien työpäiviä useiksi päiviksi peräkkäin ja pidemmällekin sen mukaan, kuka työvuorossa on ja millaista osaamista kullakin hoitajalla on. Järjestelmä antaa ehdotuksen siitä, missä järjestyksessä kussakin kodissa kannattaisi käydä. Karttaohjelma laskee siirtymäajat ja antaa ajo-ohjeet riippuen siitä, millä menopelillä on liikenteessä. Moni vanhus toivoo, että sama hoitaja kävisi joka kerta, joten toivotut hoitajat voi priorisoida järjestelmään siten, että tehtävät osoitetaan vain heille.

Mobiili HILKKA-toiminnanohjausjärjestelmä on helppo käyttää ja nopea oppia

Yksi hoivatyön haasteista on, että hankalien tietokoneohjelmien kanssa värkkäämiseen tärväytyy arvokasta työaikaa, joka pitäisi paljon mieluummin käyttää suoraan asiakastyöhön. Siksi moni on kiitellyt Fastroin mobiili HILKKA-toiminnanohjausjärjestelmää, joka on käytössä monessa kunnassa tai kaupungissa ja yksityisissä hoiva-alan yrityksissä. Se on helppokäyttöinen. Sen kautta sujuu reaaliaikainen yhteydenpito esimiehiin ja omaisiin, ja älykännykkään voi tallentaa näppärästi käynnin aikana tehdyt havainnot vaikka ikäihmisen voinnista. Nämä ovat sitten saman tien nähtävissä kotihoidon päällikön tietokoneella – ja seuraavalle hoitajalle, joka menee samaan osoitteeseen. Tarvittaessa tiedot voi mobiiliin vaikka sanella, jos aika on niin kortilla, että seuraava koti jo kutsuu hoitajaa.

Usein meiltä kysytään, miten pieneen hoivayksikköön tai kotihoitoon HILKKAA sitten kannattaa käyttää. Vastaamme, että jo hyvin pieneen, koska silloin suunnittelijan aika jää sellaisiin asioihin, joita kone ei voi hoitaa. HILKKA-järjestelmässä on toisaalta myös optimointijärjestelmä, jonka etu on, että isokin määrä hoitajia voidaan ”kohdistaa” hoidettaville. Järjestelmän algoritmi laskee suunnitelman kolmessa minuutissa täysin automaattisesti. Suunnittelijan täytyy vain asettaa tärkeysjärjestykseen kriteerit, joiden mukaan hän haluaa työt suunnitella.

Vuosaaren ihmeen kaltaisia hokkuspokkustemppuja tarvitaan myös muualle

Vanhusten kotihoitajat tekevät erittäin tärkeää työtä. He huolehtivat meille rakkaista ihmisistä arjessa silloin, kun itse olemme liian kiireisiä tai kaukana tai emme vain osaa tehdä niitä asioita, joita pitäisi. Vähintä mitä voimme tehdä on antaa heille edellytykset hoitaa työnsä hyvin. Suunnittelemalla ajankäyttö fiksummin aikaa jää siihen, mihin pitääkin eli ihmisen kohtaamiseen ja läsnäoloon sekä päivän kuulumisten vaihtoon ruuan lämmittämisen lomassa. Siis aivan arkipäiväisiin asioihin, joita jokainen meistä tarvitsee.

Omaisilla ja ikäihmisillä itsellään pitää olla luottamus siihen, ettei ketään jätetä oman onnensa nojaan. Jokaiselle meistä turvallisuutta tuovat tutut ihmiset ja päivittäiset rutiinit sekä tieto siitä, että minusta kyllä huolehditaan. Minua ei ole unohdettu. Minäkin olen arvokas!

¹)“Vuosaari teki kotihoidossa taikatempun: hoitajien työkuorma väheni ja vanhusten hyvinvointi parani”.  27.3.2017

Kategoriat: HILKKA