Fastikset mukaan Pielisjoen koulun kummiluokkatoimintaan ja innostamaan nuoria ohjelmistoalalle

- Kirjoittanut Johanna Tanninen, markkinointi- ja viestintäjohtaja ja Teemu Koukkari, 7 A

Minulla oli haaveena luokanopettajan ammatti lukiossa. Haave vaihtui kuitenkin lukion jälkeen, kun pääsin opiskelemaan heti tradenomiksi luokanopettajan opintojen sijaan. Markkinoinnin & viestinnän opinnot sekä yritysmaailma veti minut mukaansa saman tien. Oma työkokemus useissa kansainvälistä kauppaa tekevissä yrityksissä on tuonut itselle myös näkökulmaa kansainvälisyyteen ja haluan jakaa omia oppeja sekä kokemuksia nuorille kansainvälisestä kaupasta ja sen uramahdollisuuksista.

Kummiluokkana Pielisjoen koulun 7 A LUMA-luokka

Olen saanut tutustua kouluelämään toki omien tyttöjeni kautta, lisäksi minulla oli ilo olla yrityskummina kahdelle eri kummiluokalle jo edellisessä työpaikassa. Lisäksi valmennan 11-13-vuotiaita lentopallojunioreita Joen Jujussa eli minun lapsuuden urahaave toteutuu vapaa-ajalla ”opettamisena”. En siis epäröinyt lähteä mukaan yrityskummiksi, kun Pielisjoen koulun 7 A:n opettajalta, Kaisamari Åkermanilta, tuli kyselyä Fastroin innokkuudesta lähteä kummiyritykseksi LUMA-luokalle. Minusta on mielenkiintoista saada nuorilta uusia näkemyksiä ja ajatuksia omaan työhön, kannustaa heitä opiskelemaan ohjelmistoalaa sekä kertoa erilaisista uramahdollisuuksista työelämässä. Minun lisäksi meidän henkilöstöpäällikkö, Kristiina, lähti myös mukaan yhteistyöhön.

Kolmen vuoden suunnitelma

Aloitimme yhteistyön marraskuussa 2017 kokoontumalla ja tekemällä yhdessä luokan vanhimpien sekä opettajan kanssa kolmen vuoden suunnitelman kummiyritystoimintaan. Nuoret pääsevät tutustumaan mm. eri ammatteihin meidän yrityksessä, tekemään tehtäviä ohjelmistoihin tai muuhun yritystoimintaan liittyen, tutustumaan myös meidän asiakkaisiin sekä sote-alaan ja toki samalla he opettelevat yrittäjyyttä keräämällä rahaa luokkaretkirahastoon. Tammikuun alussa kävimme kertomassa luokalle Fastroista yrityksenä sekä yrityskummeista ja meidän urapoluista.

Kummiluokan toiveita

Meidän luokan toiveita yhteistyöhön liittyen ovat erilaiset retket, henkilökunnan liikuntapäivän ohjelman suunnittelu ja mainosten tekeminen. Haluaisimme tutustua yritykseen ja yrityksen toimintaan erilaisten tehtävien kautta. Myös pitsaa toivottiin.

Haaste juuri sinulle!

Fastroi tekee myös yhteistyötä mm. Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulun ja yliopiston kanssa. Nuoret kaipaavat tietoa meiltä työelämässä olevilta mitä eri koulutus- ja uravaihtoehtoja on tarjolla eri aloilla, harjoittelupaikkoja sekä opinnäytetöiden ja gradujen aiheita. Haastaisin siis mukaan tähän omaa verkostoani. Mieti olisiko juuri sinulla ja/tai teidän yrityksellä kokemuksia jaettavana ja lähtekää rohkeasti mukaan oppilaitosyhteistyöhön. Ja jos haluat tulla mukaan meidän kummiluokkatoimintaan kertomaan esim. yrittäjyydestä, hoiva-alasta tai kansainvälisestä yritystoiminnasta, olethan minuun yhteydessä!

Kategoriat: Fastikset, Yritys