Vuonna 2014 Lahden kaupungin kotihoitoyksikkö palkittiin HILKKA™-käyttöönottoprojektistaan kaupungin sisäisessä työelämän kehittämiseen tähtäävässä innovaatiokilpailussa.

Lahden kaupunki

Fastroi HILKKA™ -kotihoitojärjestelmä otettiin käyttöön Lahdessa vuoden 2010 aikana ja tällä hetkellä sitä käyttää lähes 300 kotihoitajaa ja heillä on noin 1000 asiakasta. HILKKA™ toimii erinomaisesti kotihoidon asiakaskäyntien suunnittelussa, hoitotyön kirjaamisessa sekä käyntien tilastoimisessa.

Vuonna 2014 Lahden kaupungin kotihoitoyksikkö palkittiin HILKKA™-käyttöönottoprojektistaan kaupungin sisäisessä työelämän kehittämiseen tähtäävässä innovaatiokilpailussa.

Fastroi HILKKA™ -kotihoito on mainio apuväline kotihoitopalvelujen toiminnanohjaukseen, hoitokäyntien työaikojen dokumentointiin sekä laskutus-/tilastointiprosessin tehostamiseen. Se säästää aikaa päivittäisessä työnohjauksessa, hoitotyön kirjaamisessa sekä parantaa tiedonlukua sisäisessä viestinnässä.

Tällä hetkellä Lahden kaupungilla on käytössään Pegasos-potilastietojärjestelmä. Fastroi HILKKA™ -kotihoito on integroitu Pegasos-järjestelmään siten, että kotihoidon palveluita ohjataan, seurataan ja tilastoidaan HILKKA™:n avulla. Tiedot siirtyvät järjestelmien välillä molempiin suuntiin. Tämän lisäksi kokonaisratkaisuun on integroitu myös Mohinet SecLoc -sähköinen ovenavausjärjestelmä sekä MD Titania -työvuorojen suunnittelujärjestelmä.

Pegasos-järjestelmään luodut kotihoitokäynnit sekä niihin liittyvät ohjeet välitetään HILKKA™:n avulla hoitajien matkapuhelimiin. Päivän käyntikohteet näkyvät hoitajien matkapuhelimissa työlistana. Kun hoitaja menee asiakkaan luo, hän voi kirjata hoitotoimenpiteet sekä niihin käytetyn ajan reaaliaikaisesti puhelimen sekä sähköisen lukitusjärjestelmän avulla. Lisäksi hoitaja voi hakea asiakkaaseen liittyviä tietoja ja tehdä uusia merkintöjä asiakkaan tietoihin kännykällään.